Veel zadels van gewone fietsen kun je ook gewoon gebruiken op een e-bike, wij raden zelf een zadel aan van deze shop aangezien hij ook erg comfortabel is en naar onze mening de beste zadel is voor een e-bike. En hierop maak je toch langere fietstochten dan met een gewone fiets, dus comfort is erg van belang bij de meeste mensen. Bekijk de E-bike zadel prijs
Beste zadel
Er is niks zo vervelend als zadelpijn tijdens een fietstocht, zeker als je nog een stuk af te leggen hebt voor je thuis bent. Dus waarom zou je het niet voorkomen.
De winnaar
- Het allerhoogste comfort voor fijne lange ritten zonder dat je het zadel voelt
- Dit wordt je nieuwe fietsmaatje
- Zacht breed zadel
- Simpel te monteren (gereedschap bijgeleverd!)
- Gratis waterdichte zadelhoes
- Inclusief veilige reflectie
- Een “must” voor wie rustig , maar lang wil rondtoeren
- Fijne stevige rails
- Zeer goede demping van oneffenheden in de weg
- Niet de allergoedkoopste
Onze Conclusie
De fijne passing en ergonomie en het zachte gevoel zonder ’te gaan doorzitten’ onderscheid dit beste zadel van een ‘gewoon prima’ zadel. Dit is daarmee het beste zadel voor wie gewoon het beste wilt.
Omdat ik weinig intensief fiets en soms last heb van wat pijntjes is deze heerlijk. Hij is een extra breed en daarmee geschikt is voor elke lichaamsbouw. Het gel systeem bestaat uit gel en elastomeer, deze combinatie geeft meer comfort aan de vulling. Dit zadel is bedoeld voor recreatief elektrisch fietsen, een houding met een rechte rug dus.
Kortom: Dit is het meest ergonomische en beste E-bike zadel op de markt. Hierdoor wil ik op dit zadel urenlang blijven fietsen!
Goedkope e-bike zadel
- Betaalbaar
- Zeer goed gel zadel
- Comfort
- Bredere zitvlak
- Niet de beste
- Niet voor alle soorten fietsen geschikt
Onze Conclusie
» Bekijk de prijs ►
Premium
- hoge kwaliteit ebike zadel
- Onder de 100 euro
- Premium merk met hoge service
- Voelt stevig aan
- Hoog comfort
- Je moet wel even je maat meten
Onze Conclusie
Kortom: Dit is gewoon een premium zitting voor op de elektrische fiets die bereid is om ervoor te betalen. SQ LAB is niet voor niets het bedrijf die het meeste onderzoek doet naar ergonomie en comfort op de fiets.
Zadelpijn
Zadelpijn is de pijn die je kunt ervaren aan;
- Het stuitje
- De zitbotjes
- Aan de voorzijde
Voorbeelden van redenen zadelpijn;
- Een zadel te hoog of te laag geplaatst: het zadel is hierdoor niet optimaal aangepast aan de anatomie van je lichaam.
- Een te hard of te zacht zadel.
- Je zithouding is bepalend voor de keus van de vorm van je zadel. Je moet weten waar de drukpunten voor je liggen en waar je dus ondersteuning nodig hebt.
- Een zadel te groot of te klein zadel: het zadel past dus niet bij de anatomie van de je lichaam. Vrouwen hebben meer baat bij een breder zadel dan mannen.
- Je zal zeker wel zadelpijn ervaren als je zonder training vooraf ineens een relatief lange fietstocht gaat maken.
Een verkeerde stand (hoek) van het zadel. De punt van het zadel mag niet omhoog staan. - Gebruik je een verkeerd zadel dan kan je dat problemen geven aan de voorkant door een verstoorde bloedcirculatie. Dit kan bij mannen zelfs leiden tot impotentie.
Deze ondersteuning kan middels een ander passender zadel of een fietsbroek; zodat de zeem hierin een deel opvangt.
Ook zijn oplossingen te zoeken in een gelzadel, naden & stiksels van een zadel en gaten in een zadel.
Zadel vormen
Het verschilt enorm wat voor ieder een fijn zadel is. Er bestaat geen universeel fietszadel waarmee echt iedereen tevreden is. Een fijn zadel is voor iedereen andersen moet aan andere eisen voldoen.
Toch een paar algemene tips die wel in enigermate belangrijk zijn in de keus van het voor jouw perfecte zadel:
Damesfietsen en herenfietsen: Het fietszadel voor vrouwen is iets breder dan een fietszadel voor mannen, dit omdat het bekken van een vrouw ook breder is als bij een man.
Smal of breed zadel: Dit hangt af van hoe ver je bekken naar voren gekanteld staat. Ja zadel kan smaller zijn naarmate je bekken verder gekanteld is. Zo zullen wielrenners, triatlonfietsers en andere sportieve fietsers doorgaans een smaller zadel hebben door hun sportieve houding.
Hard of zacht zadel: Voor het fietsen van langere afstanden is een harder zadel vaak beter. En voor korte afstanden fietsen is een zacht zadel meer geschikt. Dit omdat de spieren, zenuwen en pezen rondom de zitbotten bij korte afstandsfietsers niet gewend zijn aan de belasting van een hard zadel. Bij een goed racefietszadel zie je dat wel juist, maar ook daar zijn er erg goede zadels die speciaal tegen zadelpijn helpen.
Wel of geen uitsparing: Hoe verder het bekken naar voren staat gekanteld (mede door de fietshouding), hoe meer druk er ontstaat op je schaambeen. Die druk is beter te hanteren op je zitbotjes, om dit voor elkaar te krijgen zijn er zadels met uitsparingen.
Zadeldek tegen zadelpijn: Mocht de druk op je gewrichten en spieren zelfs met een uitsparing te pijnlijk zijn kun je ervoor kiezen om een zadeldek te gebruiken. Een zadeldek voorkomt pijn en geeft je het fietsplezier terug.
Kopen
Aanbieding
Veel zadels van gewone fietsen kun je ook gewoon gebruiken op een e-bike, wij raden zelf een zadel aan van deze shop aangezien hij ook erg comfortabel is en naar onze mening de beste zadel is voor een e-bike!Bekijk in de shop
Bij het online kopen van een e-bike zadel is betrouwbaarheid, snelheid en uiteraard een goede prijs belangrijk.Vergelijk de prijzen van onze favoriete shops die snel en vaak gratis leveren en ze meestal ook echt op voorraad hebben:
Externe bronnen:
Bekijk de E-bike zadel prijs ►